Folkhälsokampanjen ”Sober October” handlar om att utmana alkoholnormen och ta en vit månad.

Kampanjen startade i Skellefteå 2012 av mediehuset Norran och har sedan dess fått fler samarbetspartners och vuxit till en nationell kampanj, IOGT-NTO är i år strategisk partner i kampanjen. Sober October är ett gyllene tillfälle att välja bort det rutinmässiga drickandet och istället uppleva mer. Det finns många skäl att ge sig själv och omgivningen den möjligheten. De allra flesta känner redan till att både människor, medmänniskor och samhället mår bättre med mindre alkohol.  Kampanjen går även att följa på sociala medier, på Sober Octobers hemsida, Facebook och Instagram. Där erbjuds bla gratis föreläsningar.

  • I samarbete med Ica Kronoparken Umeå. Ica Maxi stormarknad Skellefteå samt Coop Övik kommer vi att synas via säljtorg i butiken. Vi kommer där att marknadsföra veckans alkoholfria drink.

Över 3 000 foldrar kommer att gå ut i matkassarna.

Vi kommer tillsammans med våra medlemmar och föreningar att skapa event samt dela ut

3 500 goodiebags och 14 000 flyers på lite olika platser i NorrMitt. Öppet hus verksamhet i Skellefteå och Umeå i ett samarbete med vårat studieförbund NBV. Aktiviteter i lokala föreningar kommer också att ske. Hör av dig till din förening eller någon i Teamet om du vill vara med och sprida kampanjen.

FÖRELÄSNING I ÖJEBYN SAMT DIGITALT
Föreläsningar digitala